Nieuws

*De eerste editie van onze kleurrijke India Day gaat door op zondag 22 april 2018!

Het wordt een dag vol vreugde met een supertof programma voor iedereen, van jong tot oud. Zo is er kinderanimatie met grime, Indische tempeldans, Henna en meer. Wij verwelkomen ook de heer Prakash Goossens. Als Belg met Indische origine, reisbegeleider voor de India reizen bij het Davidsfonds en ervaren spreker, zijn wij verzekerd van een boeiende lezing. En natuurlijk niet te vergeten: ’s middags kan iedereen meegenieten van het overheerlijke Indische buffet.
Interesse? Neem dan zeker eens een kijkje op onze site: www.indiaday.info waar alle details en praktische info te vinden zijn. De toegang tot deze dag is gratis, enkel voor het buffet wordt gewerkt met betalende tickets die via deze site kunnen gereserveerd worden.
Wij kijken ernaar uit om jullie in grote getale te mogen ontvangen. Helpen jullie mee om onze bekendheid te vergroten door jullie enthousiasme voor De Vreugdezaaiers en ons werk in India te delen met vrienden, familie, de buren…? Iedereen is welkom op onze India Day. Maak er daarom gerust een uitstap van samen met mensen uit jullie kennissenkring die jullie laten proeven van India en de werking van De Vreugdezaaiers. Hopelijk tot dan!

*Een laatste update over het project “Verjaardagskalender Kinderen van de Himalaya”. Dit project liep van 2014 tot nu, in totaal werden meer dan 900 kalenders verkocht! Dit is goed voor bijna €17.000 waarmee we op 8 verschillende plaatsen in Noord-India zonnepanelen konden installeren én een reserve hebben in geval van technische problemen. Ziehier de foto’s van het laatste project in Jorhat:

Zuster Pushpa schreef ons ook een mooie dankbrief waarin ze de voordelen van de zonnepanelen voor de kinderen uit de doeken doet.

*Kerstwensen, beter te vroeg dan te laat! Sommige sponsorkinderen begin in november al met het schrijven van hun kerstwensen voor hun sponsor. Kijken jullie ook al uit naar de mooie tekeningen en brieven?

*11 oktober is het ‘DAY OF THE GIRL’! Sponsor nu een meisje via De Vreugdezaaiers en geef haar en haar gezin kansen op een betere toekomst

*1 september, joepie terug naar school!? Voor onze kids in België wel, voor vele kinderen in India en wereldwijd niet. Ze kunnen niet naar school omdat er geen school is, omdat ze moeten werken of voor jongere broertjes of zusjes moeten zorgen, omdat de ouders het schoolgeld, uniform of schoenen niet kunnen betalen… Hier maken De Vreugdezaaiers het verschil. Dankzij scholing geven wij kinderen hoop op een vreugdevolle toekomst. Allemaal dankzij úw steun!

*Fijne zomer!

*Aanpassing sponsorbijdragen vanaf 2017

Beste Sponsor,

Sinds 2001 vragen we voor het sponsoren van een kind €150 per jaar. Deze bijdrage hebben we sindsdien niet verhoogd. Nu, 15 jaar later, zien we dat door inflatie en hogere kosten voor levensonderhoud in India, het gemiddeld meer kost om een kind goed te kunnen helpen. Om goede zorg te kunnen blijven bieden, zouden we u vrijblijvend willen vragen om de jaarlijkse bijdrage te verhogen naar €170 per jaar per kind. Als we dit op maandbasis bekijken is dit slechts een verhoging van €1.5 per maand.

Waarom is deze verhoging nodig?

In vele ontwikkelingslanden en zo ook in India zijn de levenskosten de laatste jaren erg gestegen, met name op het gebied van voedsel, onderwijs en medische zorg. Steeds meer van onze contactpersonen in India vragen daarom of een verhoging van de bijdrage mogelijk is zodat ze dezelfde zorg kunnen garanderen voor de kinderen.
Ook voor De Vreugdezaaiers werden de kosten in de afgelopen jaren steeds hoger.

We hopen dan ook dat u bereid bent om jaarlijks €20 meer te doneren. Indien u financieel niet in staat bent om dit te dragen, willen wij u zeker niet verplichten. Een kind met sponsor is zoveel meer dan een kind zonder sponsor. Laat deze oproep u zeker niet afschrikken om verder te sponsoren.

Sponsors die werken met een doorlopende opdracht en die willen aanpassen: mogen wij vriendelijk vragen om samen met de aanpassing van het bedrag ook de mededeling even na te kijken? U doet ons een groot plezier met een correcte mededeling: uw dossiernummer (dat u terugvindt op het adresetiket op de enveloppe), gevolgd door de naam/namen van uw huidige sponsorkind(eren). Namen van kinderen die al afgestudeerd zijn, mogen vervangen worden door de namen van kinderen die op dit moment gesponsord worden.

Graag maken van de gelegenheid gebruik om alle sponsors van harte te bedanken voor de vreugde en hoop die jullie zaaien in zovele kinderharten!

Bedankt!

 

*2016: 40 jaar bij De Vreugdezaaiers voor Daniëlle…

40jaar-danielle

 

*In het nieuwste magazine van Vereniging voor Adoptiekind en Gezin (uitgave maart-april-mei 2016) verscheen een artikel over De Vreugdezaaiers!

Foto artikel VAG

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

 

*De Vreugdezaaiers verschenen in januari 2016 Kerk & Leven: elk jaar zingen de vormelingen van Mariakerke de sponsorbijdrage voor hun sponsorkindje Lisa bijeen door verkleed als Drie Koningen op pad te gaan. Foto’s van Kristof Ghyselinck via Kerk en Leven. Het artikel leest u via deze link.

klvreugdezaaiers5 klvreugdezaaiers7_0

 

*We hebben een nieuwe folder!
Wie interesse heeft om wat folders uit te delen of een goede plaats weet om ze te verspreiden, laat gerust iets weten, dan sturen we u een pakketje op.

Foto van FOLDER

 

*Ankura-India werd in 2015 overgenomen door De Vreugdezaaiers. Ankura-India is net zoals de Vreugdezaaiers een vzw die aan sponsoring deed in India. Er werden via Ankura een 100-tal kinderen gesponsord in 7 verschillende projecten. Alle Ankura-sponsors die hun sponsorkind verder willen ondersteunen, kunnen dat vanaf dit jaar via De Vreugdezaaiers doen.

Welkom aan alle Ankura sponsors in de Vreugdezaaiers familie!!

HelenaSylvia en Bruno P3060044 PA220063 P3040019

 

*Een 30tal vormelingen van de H. Hartparochie in Mariakerke deden op 3 januari 2015 een “sterrentocht” om geld in te zamelen voor de sponsorbijdrage van hun sponsorkindje Lisa:

Sterretocht

 

*De Vreugdezaaiers hebben een eigen Facebook pagina: : “De Vreugdezaaiers, steun aan kinderen in ontwikkelingslanden”.

Like onze pagina en volg het reilen en zeilen bij De Vreugdezaaiers met leuke foto’s en weetjes!

like-us-on-facebook

 

*Deze zomer waren De Vreugdezaaiers vertegenwoordigd zijn op twee culturele markten aan de Belgische kust.

-Op zaterdag 12 juli 2014 ging Couleur aan Zee door op het Epernayplein in Middelkerke. Het concept: een mondiale markt met informatieve standen van allerhande projecten en ngo’s die de bezoekers aan de markt informeren over mondiale thema’s en die ook artisanale producten en/of lekkers aanbieden.

flyer caz lowres

Hier enkele sfeerbeelden:

DSC04532 DSC04537

DSC04548

DSC04520DSC04541

 

-Op zaterdag 26 juli in Oostduinkerke (Koksijde) was er DUNIA.
D
unia stond voor een gratis, gezellig en wervelend wereldfeest en duurzame wereldmarkt op het strand van Oostduinkerke.
flyer Dunia 2014

 

Hier enkele sfeerbeelden:

DSC04573

DSC04556 DSC04566   duna 26 juli 2014 018 duna 26 juli 2014 019 duna 26 juli 2014 023 duna 26 juli 2014 024